socha sv. Jana Nepomuckého

Ve svahu naproti vchodu do kostela stojí socha sv. Jana Nepomuckého, umístěná na čtvercové podnoži. Hranolový sokl je členěný bočními volutovými křídly a jeho dřík je na čelní straně zdoben kartuší z boltcového a akantového ornamentu a pod vypjatou bohatě profilovanou římsovou deskou ramenem lucerny. Boční stěny dříku jsou členěny vpadlými rámy se závěsy květů. Zadní strana dříku byla opatřena devítiřádkovým nápisem, který je dnes bohužel nečitelný. Socha světce v životní velikosti stojí na obdélném plintu v kontrapostu s vytlačeným pravým kolenem, tělem prochází esovitý pohyb. Oděn je v obvyklé kanovnické roucho s biretem na hlavě, oběma rukama přidržuje na hrudi kříž a mučednickou ratolest. Sklání k nim hlavu k levému rameni. Na plintu je vyrytý letopočet 1820. Na soklu je vpravo vyrytá značka AW a letopočet 1881 v obdélném rámečku.