městský dům

Patrový městský obytný dům situován na okraji MPZ na levém břehu řeky Labe. Podsklepený objekt obdélného půdorysu na vyrovnávající kamenné podezdívce s obkladovým soklem. Štítové uliční průčelí s orientací k JZ straně o třech okenních osách v přízemí, 1. NP a oknem ve štítě obdobné velikosti. Plocha štítové strany rozčleněna kordonovou a korunní římsou s profilací. Okna v dřevěných rámech s dělením do šesti tabulek v líci fasády s pískovcovými profilovanými parapety. Okapová strana se vstupními dveřmi devítiosá, s okny v přízemí a zaslepenými okny v 1. NP, vstup do objektu dřevěnými dvoukřídlými klasicistními dveřmi s nadsvětlíkem, dveře v ozdobném pískovcovém portálu s vrcholovým klenákem s označením čp. 47. Ostění vstupních dveří s patkami a profilovanými hlavicemi. Okapová SV strana bez výrazných architektonických ambicí, okenní otvory osově nesouměrné a zaslepené. Stavebním materiálem objektu je cihla doplněná lomovým kamenem. Krov sedlové střechy bedněn, krytinou lepenka ve svislých pásech. K zadnímu traktu přistavěna v pozdějším období garáž (novotvar). Dožilá fasáda.