poklona

Výklenková kaple (poklona) v pozdně klasicistním tvarosloví. Stavba obdélného půdorysu s nízkou podezdívkou je opatřena sedlovou střechou, krytou pálenou střešní krytinou a dvouramenným kovovým křížem ve vrcholu. Průčelí je děleno kordonovou římsou horizontálně do dvou etáží. Spodní etáž je zdobena zesílenými nárožími a prolomena na čelní a obou bočních stranách v ose mělkou oválnou vpadlinou. V horní etáži jsou průčelí členěna, na přední a obou bočních stranách na osu, mělkým segmentově zaklenutým výklenkem. Po stranách je stavba flankována pilastry s kladím, nesoucím podstřešní profilovanou římsu, nad níž je vystavěn trojúhelníkový ořímsovaný štít. Zadní stěna je hladká (bez výklenků). Fasády jsou provedeny v bílé vápenné omítce, tektonické štukové prvky barevně odlišeny.