sýpka

Zděná obdélná třípatrová sýpka s pěti okenními osami na obou delších protilehlých stranách. Na dvorní straně ve zvýšeném přízemí nově proraženy na přistavěnou rampu dvoje otvory pro posuvná vrata ve 2 .a 4. okenní ose s oplechovanou římsou nad nimi. Všechny okenní otvory segmentově zaklenuty. Střecha sedlová, krytá eternitovými šablonami (na koso), osazena pěti větracími otvory ve formě „výlezáků“. Na hřebeni osazeny 4 tyče hromosvodu. Štítové průčelí, obrácené k řece (Mor. Dyje), osazeno ve dvou svislých osách osmi okenními otvory shodnými s otvory v delších stranách stavby. Štítové průčelí do dvora má pouze jedno okno v patře a vstupní dveřní otvor s rovným kamenným nadparžím v přízemí. Na nároží zbytek bývalé ohradní zdi s torzem nadpraží brány (koruna zdiva kryta Bobrovkou ve spádu). Omítky hlazené dřevem, vápenné štukové, bez tektoniky. Vnitřní dispozice zcela nová, přepatrováno přízemí, stropy dřevěné, novodobé.