socha sv. Bartoloměje

Na dvou kamenných stupních hranolový sokl s užším podstavcem, ukončeným vyloženou římsou. Na průčelní stěně podstavce v mělké vpadlině reliéf Panny Marie Bolestné. Nad římsou na profilované podnoži socha sv. Bartoloměje v bohatě zvlněné drapérii. Sochařská práce z první poloviny 18. století. Karta: Kámen, mírně nadživotní velikost. Na dvou stupních hranolový podstavec, na němž osazen užší sokl ukončený vyloženou římsou, na průčelní stěně v plytké arkádě reliéf Bolestné P. Marie. Nad římsou na profilované podnoži s nápisem St. Bartolomeus socha světce, stojícího v kontrapostu, oděného do bohatě zvlněného roucha, hlava nakloněna k pravému rameni, v levé ruce svěšené podél těla drží skalp, v pravé pozdvihuje nůž. Plastika složená ze dvou rozdílných částí. Starší barokní socha byla druhotně osazena na podstavec z 19. století.