venkovská usedlost

Usedlost s podélně orientovaným domem završeným valbovou střechou, k němuž přiléhají zaklenutá masivní vjezdová brána, a vstupní branka se zděným nadpražím vytváří uliční linii řadové zástavby návsi. Uliční průčelí prolamují 2 osy oken. Okna jsou čtyřkřídlá. Stejně tak i fasáda je pomocí hladké lizény rozdělena do dvou stejných polí. Na vlastní dům s půdorysem ve tvaru L navazovaly ještě v polovině 20. století budovy hospodářského křídla, kolmo uzavírala dvůr příčně průjezdná stodola. V průběhu 20. století byla většina hospodářských objektů zbourána. Na jejich místě zůstala torza kamenného zdiva. Stavební kámen doplňuje v rámci domu nepálená a částečně pálená cihla. Usedlost reprezentuje tradiční lokální trojhranné obestavění dvora s podélně orientovaným domem završeným valbovou střechou a vstupem z dvorního prostoru do síně v příčném křídle (v zadní části síně byla umístěna černá kuchyně).