kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple se sochou sv. Jan Nepomuckého, s hlavní příčnou osou ve směru S-J, stojí na vyvýšené terase v SV části rozlehlé návsi. Stavbu na obdélném půdoryse kryje nízká jehlancová střecha, ze které vyrůstá otevřená hranolová zvonička se zvonem, zakončená dvouramenným kovovým křížem. Vstup do zvoničky je situován z jihu; tvoří jej dvoukřídlé kazetové dveře osazené do kamenného pravoúhlého portálu s lištou. Severní průčelí prolamuje zasklená hluboká a půlkruhově zaklenutá nika, kterou kryje dřevěné trojdílné tabulkové okno v níž je na podstavci umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Polychromovaná socha je zachycena ve výrazném dynamickém esovitém kontrapostu s Ukřižovaným v náručí. Fasády kaple člení nárožní lizény zdobené iluzivní kvádrovou rustikou, jejichž vyžlabená nároží zdůrazňují štíhlé sloupky. V horizontální rovině je hmota pročleněna výrazným odsazeným soklem s římsou a s vpadlými kazetovými poli při nárožích (pod lizénami), a dále hladkým, římsou odděleným vlysem zakončeným bohatě profilovanou římsou. Jehlancovou střechu pokrývají palené tašky bobrovky. K průčelí kaple vede 6-ti stupňové novodobé schodiště, sevřené po stranách zaoblenou tarasovou zdí. Před kaplí v ose schodiště umístěn dřevěný kříž na kamenném podstavci, datovaný rokem 1874.