kašna

Kašna před kostelem patří do souboru tří kamenných žulových kašen. Dvě jsou situované na náměstí, třetí se nachází mimo vlastní prostor náměstí u školy. Třetí žulová kašna, která je mimo vlastní náměstí při příjezdové komunikaci před jeho horním okrajem po pravé straně u školy je čtvercového půdorysu a z celého souboru kašen je nejmenší a nenese zvláštní ozdobné prvky. Kašna je vydlážděna kamennými žulovými deskami, které jsou spojené železnými skobami a uprostřed kašny je stopa po dříku, který se nedochoval. Na západní straně je letopočet 1889. Na východní straně je vyštíplá část vnitřní horní hrany a na západní straně je trhlina v kameni. Kamenná kašna je na rovném terénu, kde na jihu jsou kamenné plotny, na severu je asfaltový chodník a na východě a západě je trávník. Všechny tři kašny byly napájeny jednotným spádovým vodním systémem, který zanikl a nebyl obnoven.