socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je situována při hlavní komunikaci, JV od návsi. Materiál pískovec. Socha stojí na členitém hranolovém podstavci s postranními volutovými křídly a předstupující střední částí s ozdobným zrcadlem s rytým nápisem: OPRAVENO NÁKLADEM / MARIE KUBROVÉ,/ ROZENÉ FUXOVÉ./ L.P.1891.. K čelní straně podstavce přiléhá kamenný stupeň se zkosenými rohy na kladení květin. Navazuje klečící socha sv. Jana Nepomuckého se sepjatýma rukama. U pravé nohy leží světcův biret. Sv.Jan Nepomucký je oděn v tradiční roucho se zvýrazněným ozdobným lemem a převázáním pláště. Postava směřuje doprava. Hlavu naklání dolů k sepjatým rukám. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na vyznačeném pozemku.