kaple Nanebevzetí Panny Marie

Centrální zděná omítnutá stavba stojí na vyvýšeném pozemku JV od vsi na půdorysu pravidelného osmiúhelníku. Je členěna soklem, pilastry v nárožích, lisénovými rámci a profilovanou korunní římsou. Na Z straně vyniká kamenný portál flankovaný pilastry, s prolomeným vstupem završeným stlačeným obloukem a rozeklaným štítem s korunovaným aliančním znakem Šternberk-Pöttingů ve vrcholu. Slepé okenní otvory s kamenným ostěním s lištou jsou zakončené půlkruhovým obloukem. Z jehlancovitého náběhu střechy (kryté betonovými taškami) vyrůstá osmiboká užší část stavby s podobným členěním jako spodní fasáda. Okenní otvory zakončené segmentovým obloukem mají šambrány s lištou, ušima a kapkami. Pod okny (slepými v dolní části) jsou obdélná pole s geometrickým reliéfem. Nad kladím se zvedá bohatě profilovaná korunní desková římsa. Oplechovaná jehlancová střecha vrcholí polygonální lucernou se zvonovitou stříškou, makovicí a křížkem ve vrcholu. Předmětem ochrany je kaple Nanebevzetí P. Marie a příslušné pozemky.