měšťanský dům

Patrový dům na obdélné parcele v rovném terénu, SSV od Anenského nám. s polovalbovou střechou s hřebenem rovnoběžným s průčelní fasádou. K domu od SV přiléhá nižší sousední dům, z druhé strany navazuje na dům zděná omítaná zeď s branou. Průčelní fasáda otočená do Sedlecké ulice směrem k JV. Fasáda poměrně bohatě členěna, vodorovně výraznou lunetovou korunní římsou, vertikálně místy již špatně čitelnými čtyřmi lizénami. Přízemí prolomeno čtyřmi okny a vchodem situovaným v levé ose. V patře pět oken v plochém rámování. Pod okny ploše vyvedená parapetní čabraka. V patře mezi druhým a třetím oknem z leva půlkruhově uzavřená nika pro sochařskou výzdobu, která dnes již chybí (patrná ještě na snímcích předešlé dokumentace). V lunetách korunní římsy malovaná ornamentální výzdoba v podobě váz s rostlinnými úponky a mušlí. Vstupní prostora v přízemí se zužuje do chodby, z které jsou vstupy do dalších prostor, které již nebyly zpřístupněny. Naproti vstupním dveřím vstup do sklepa, který rovněž nebyl zpřístupněn. Strop chodby plochý, krytý jednoduchou malířskou výzdobou v podobě rámů. Rovněž na stěnách fragmenty malířské výzdoby. Po levé straně vstupních dveří iluzionisticky pojaté zátiší s vázou a květinami v nice. Další výzdoba patrná u vstupů do dalších prostor domu, iluzivní pokračování architektury atd., v pastelových tónech. V patře v chodbě dřevěný trámový záklopový strop s malířskou výzdobou složenou převážně z rostlinných motivů, např. sedmikrásky, stočené akantové listí, a kartuší. /Předmětem ochrany je dům čp.354 a příslušné pozemky.