sýpka se stodůlkou

Samostatně stojící malorolnická stavba spojující špýchar a stodůlku, na obdélném půdorysu podélnou osou orientovaná ve směru S-J. Špýchar v severní části, vyzděný z omítaného lomového kamene, stodůlka v jižní části, na kamenné podezdívce obložena svisle kladenými prkny. Střecha sedlová, s okapní orientací k silnici, pokrytá vlnitým eternitem. Východní podélné průčelí s předstupujícím špýcharem před stodůlku. Průčelí špýcharu s hladkými nárožními lisénami. Ve střední ose čtvercový otvor s tesařským ostěním. Pod korunou zdiva šest obdélných otvorů holubníku. Stodůlka ke špýcharu s obdélným vstupem s prkennými jednokřídlými dveřmi s venkovními závěsy. Okap u stodůlky předsazený podbitý. Severní štítové průčelí špýcharu na kamenné neomítané podezdívce, členěné hladkým lisénovým rámcem. Štít trojúhelný hladce orámovaný. Ve štítu úzké obdélné nečleněné okno v líci zdiva. Jižní průčelí stodůlky do dvora k západu rozšířené, na stupňovité podezdívce ze smíšeného zdiva. Štít trojúhelný, k západu o menším sklonu s prodlouženým pultem sedlové střechy. Vstup do interiéru stodůlkou přes komoru.