průčelí

Nárožní pěti podlažní nájemný dům. Vchod z ulice Smetanovy, asymetricky umístěný v páté ose. Fasáda do ulice Cihlářská 6 + 1 okenní osa v nároží. Fasáda členěna soklem, plocha v 1. a 2 N.P. pojednána pásovou bosáží, na obdélnými okny plastické bosy. V nároží sdružená osa a ve 2.N.P. je vstup na předsazený balkón s kovovým dekorativním zábradlím završen půlkruhově. Nad obloukem se sbíhá bosáž. Průběžná kordónová římsa odděluje 3. – 5. N.P. s obdélnými okny řazenými svisle v pruzích. Obdélná okna 3.N.P. jsou lemována profilovanou šambránou s lištou a dekorativním klenákem ve vrcholu. V suprafenestře završené rovnou profilovanou římsou jsou rozvinuty dvě krajní voluty. V parapetní ploše plastické obdélné ornamenty zvýrazněné hrubou omítkou. V 4.N.P. okna hladká, v parapetní ploše spuštěný obdélník s kapkami, plocha mezi okny vyplněna lezénami s dekorativními ornamenty v horní části u hladkých oken 5. N.P. Fasáda ukončena profilovanou římsou, jež nese kladí s plastickými obdélnými ornamenty. Vyložená podstřešní římsa s mutuly. Nad nárožním rizalitem vyzděná atika s dekorativními vázami. V nároží domu vystupuje zaoblený arkýř se shodnou architektonickou profilací a s motivem pnízků, mušle a fesonů s ženskými hlavami. Fasáda do ulice Smetanova členěna 1 v rizalitu + 4 + 1 v rizalitu. V parteru sokl vyrovnávající terénní nerovnosti se sklapními okny. 1. a 2. N.P. s pásovou bosáží, pravoúhlými okny a vstupem s půlkruhovým nadsvětlíkem. Ve 2.N.P. v rizalitech půlkruhově završené vstupy na balkóny s kovovým dekorativně pojednaným zábradlím, nad pravoúhlými okny plastické obdélníky. Průběžná kordónová římsa odděluje 3.-5 N.P. s okny řazeny v pruzích, oddělenými lezénami, okna se shodnou architektonickou profilací. Fasáda ukončena krajním rizalitem s jednou okenní osou půlkruhově završenou s předsazenými balkóny na konzolách. Rizality ve střeše zdůrazněny vyzděnými atikami. Okna dřevěná, kastlová. Střecha valbová, střešní krytina nezjištěna.