měšťanský dům

Přízemní podélný dům stojící samostatně na křižovatce JV od náměstí, na JZ-SV ose. Ve středu objektu je vložena širší patrová část, vystupující na obou stranách z půdorysu. Dům je kryt mansardovou střechou, střední část s valbami (šablony). Hlavní SZ průčelí je zakončeno masivním frontonem, krytým plechem. Fasády jsou hladké, kromě hlavního průčelí, kde jsou v přízemí členěny rustikovými pásy. Korunní i patrová římsa jsou profilované. Střední patrová část je rámována pilastry se zdobenými hlavicemi. Hlavní průčelí střední části je otevřeno pěti okenními osami, boční křídla dvěmi. Okna jsou obdélná, lemovaná šambránami, v patře zdobenými. Obdélný vstupní portál ve středu průčelí je rámován profilovaným ostěním s uchy. Ve frontonu nad průčelím je kruhové okno. Interiér je ve vstupu v přízemí klenut valeně, schodiště stlačenou klenbou, ostatní místnosti jsou plochostropé. Ke středu zadního JV průčelí je přistavěn menší patrový rizalit. Předmětem ochrany je předměstský dům a vymezené pozemky. Součástí pozemku je ohradní zeď.