měšťanský dům

Řadový patrový dům v koncové poloze, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležitého městského prostoru. Stavba na hluboké středověké parcele. Hlavní průčelí má výraznější architektonické členění. Zadní průčelí a boční volný štít jsou hladké. Vnitřní dispozice stavby je hloubková, přízemí je z části zaklenuto, klenba je i v jednom prostoru v patře domu. Dům má sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s hlavním průčelím. Dům má dispozici v podstatě z doby barokní přestavby, dochovány jsou přitom gotické sklepy. Středověké zdivo je zřejmě také v přízemí a není vyloučeno ani v patře domu. Interiery mají zčásti novodobý charakter. Původní konstrukce a případné detaily ze starších stavebních etap je zde možno dosud předpokládat, ale jsou v převážné míře zakryty pod novějšími úpravami.