kostel Nanebevzetí Panny Marie

V mírném svahu jihozápadně od hlavního náměstí situovaný kostel Nanebevzetí Panny Marie vystavěný jako jednolodní orientovaná podélná stavba s polygonálním závěrem a mohutnou čtyřbokou hranolovou věží představenou v ose západního průčelí. Loď zastřešena sedlovou střechou nad kněžištěm zvalbenou. Hladká fasáda opatřena po obvodu třikrát odstupňovanými opěrnými pilíři ukončenými pultem a prolomena třemi hrotitě zaklenutými okenními osami. K jižní stěně lodi přiléhá trojboce uzavřená kaple, ze severní strany přistavěna kaple sv. Barbory a trojboce ukončená sakristie členěná lezénami a prolomena jednou segmentově zaklenutou okenní osou. Hlavní průčelí otevřeno segmentově zaklenutým vstupem s novogotickým portálem a dvěma schodišťovými stupni. Těleso věže členěno kordonovou římsou oddělující zvonicové patro prolomené oknem s hrotitým záklenkem a ukončeno římsou a ochozem otevřeným do všech stran třemi arkádami, nad ním přechází věž do subtilnějšího osmibokého hranolu s kulatým hodinovým ciferníkem. Věž zastřešena cibulí s otevřenou lucernou, ve vrcholu osazena makovice s křížem.