socha sv. Josefa

Na kamenné základně stojí hranolový sokl, na který dosedá čtyřboký dřík. Ten ve spodní části rozšířují dvě voluty. Podstavec vrcholí bohatě profi lovanou volutovou římsou. Na čelní, pravé a levé straně soklu jsou jednoduchou linkou vyznačena zrcadla. Čelní zrcadlo nese dataci: „ANNÔ 1763“. Na dříku podstavce se nacházejí tři reliéfy světců. Na čelní straně nalezneme v mělké nice zobrazenu Kalvárii s Pannou Marií a sv. Janem Evangelistou u paty kříže. Pod tímto reliéfem je vpadlé pole, které nese nápis: „S: IOSEPH / EX VOTO.“. Na reliéfu pravé strany dříku vyučuje sv. Anna Pannu Marii. Na levé straně se nachází reliéf sv. Doroty, která se levou rukou opírá o meč, pravou rukou přidržuje palmovou ratolest a u jejích nohou stojí košík s růžemi. Na zadní straně dříku čteme dva nápisy: „[---] Christ / und St. Ioseph Lob der gehen / an seine HeilWeges pfl icht,/ hat diese Statuen aufgericht“ a „Der Ehrende = geachte / Herr Johann Joseph Anton / Pietsch, Gerichtshalter hier.“. Pod volutami mohutné římsy je zavěšena lastura a zavinuté listoví.