měšťanský dům

Patrový zděný nárožní dům, umístěný v uliční čáře, součást zástavby důležité komunikace v historickém jádru města. Stavba na půdorysu do písmene L, v podstatě dvoukřídlá, s téměř nečleněnými fasádami. Střecha domu je valbová. Zachována je vnitřní dispozice, původní charakter interierů domu a zčásti i některé jeho původní detaily. Zvláště cenným prostorem je gotický sklep domu a některé prostory v jeho nadzemní části, kde nebyly dosud provedeny rozsáhlejší novodobé úpravy. Je přitom pravděpodobné, že pod novějšími povrchy jsou zde snad zachovány ještě některé další hodnotné konstrukce a detaily ze starších stavebních etap domu. Pravděpodobná zde může být existence starších stropů. Hodnotný je také krov s dochovanou původní šindelovou krytinou pod mladším eternitem. Předmětem ochrany je dům čp. 247 - stavba a pozemek parc.č.1198.