boží muka

Kamenný sloup s kovovým (litinovým) křížem ve vrcholu stojí východně za obcí, vpravo při silnici do Hradešína. Je situován mezi stromy na mírném návrší. Na základně čtvercového půdorysu s oblounem a výžlabkem stojí hranolový podstavec s předstupujícími obdélnými hladkými rámci (zrcadly) s vykrojenými rohy. Čelní stranu podstavce zdobí reliéf s palmovými ratolestmi, korunou a vyrytým monogramem. Na zadní a boční straně podstavce jsou vyryté česky psané nápisy. Na levé boční výplni je vytesáno planoucí srdce s iniciály IHS a latinský kříž. Podstavec vrcholí římsou, na kterou navazuje vysoký štíhlý sloup s entasí, patkou a hlavicí s prstencem, nesoucí abakus čtvercového půdorysu. Ve vrcholu je osazen drobný latinský litinový kříž s korpusem Krista. Předmětem ochrany jsou Boží muka na vyznačeném pozemku.