kaple sv. Floriána

Jde o jednolodní objekt (šířka 7 metrů, délka 20 metrů) se zaobleným, k jihovýchodu orientovaným kněžištěm, na které navazuje odsazená nižší zákristie. Materiál tvoří kámen, cihly a břizolitová omítka. Hlavní severozápadní průčelí je převýšeno hranolovou věží se zkosenými bočními atikami. Odtud se do kaple i podvěží vstupuje kamenným osovým portálem s plastickým ostěním. V jeho nadpraží je vysekán letopočet 1860. Do menší oválné vpadliny nad portálovou, konzolově-profilovanou římsou, je následně vsazen kříž s kulovitou základnou. Nad vchodem je prolomen oválný okenní otvor a nad ním, nad korunní římsou, vsazen kruhový medailon s pestrou mozaikou sv. Floriána, římského vojáka a patrona obce. Zvonové patro věže je ze stran prosvětleno půlkruhově zaklenutými okny s abasony a dvěma hodinovými ciferníky, jež ovlivňují jejich výšku. Hladká fasáda je u země olemována soklem z obkladových desek, jinak je členěna lizénami, které se uplatňují i na věži. Mezi nimi jsou na bočních stranách lodi prolomeny tři půlkruhově zaklenuté okenní otvory, které jsou vyplněny barevnými donačními vitrážemi světců. První okna jsou z obou stran do poloviny zazděná. V zákristii je pouze jedno pravoúhlé okno (dříve segmentově zaklenuté), a to v ose objektu. Krytinu sedlové, nad kněžištěm zvalbené střechy (dříve po straně prolomené vikýřem), tvoří pálené tašky typu bobrovka, jen dřevěný jehlan věže je oplechován a zakončen makovicí s křížem. Polední zvon udává tón Dis.