sloup se sochou sv. Prokopa

Pískovcová socha sv. Prokopa stojí uprostřed návsi. Na kamenné základně z opracovaných pískovcových kvádrů čtvercového půdorysu stojí hranolový podstavec se zaoblenými hranami a vpadlými obdélnými zrcadly s vykrojenými rohy. Nad profilovanou římsou navazuje úzký hranolový pilíř s patkou, dříkem se zaoblenými rohy a jednoduchou hladkou římsovou (směrem vzhůru se rozšiřující) hlavicí. Ve vrcholu je osazena socha sv. Prokopa v podživotní velikosti, na soklu s projmutými stranami. Světec s esovitě prohnutým tělem stojí na levé noze, pravá je pokrčena. V pravé ruce drží latinský kříž, v levé opatskou berlu. Je oděn v rozevláté řádové roucho s mitrou na hlavě. Socha je kopií z 90. let 20. století (originál z jemnozrnného křemičitého pískovce v torzálním stavu je uložen v místním kostele). Předmětem ochrany je pilíř se sochou sv. Prokopa na vyznačeném pozemku.