socha sv. Jana Nepomuckého

Materiál červenohnědý pískovec. Členitý podstavec s volutovými křídly (s reliéfy vegetabilního ornamentu po stranách) s podobně hmotově řešeným soklem stojí na základně obdélného půdorysu. Na čelní vypouklé části podstavce je reliéf s motivem svržení sv. Jana Nepomuckého z mostu. Pod reliéfem je česky psaný nápis s chronogramem: K VIetssI sLaVIe a pobozo NostIsVatI ho Jana tento obraz . Podstavec završuje profilovaná římsa. Esovitě prohnutá postava světce se opírá kolenem levé nohy o klekátko (?), pravá s chodidlem na zemi je pokrčená. U levé nohy vystupuje dvojice andílčích hlaviček. Světec oděný v tradiční roucho opírá krucifix o levé rameno a přidržuje jej oběma rukama. Světec je nakloněn k Ukřižovanému. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na příslušném pozemku.