brána s brankou

Brána s brankou a protilehlým výklenkem, sklenutá valenými oblouky. Brána členěná pilastry a profilovanou segmentem zvedlou římsou, čelní nároží zaoblena, na čelních pilastrech pod hlavicemi čabraka. Nad brankou a protilehlým výklenkem profilované, segmentem zvedlé římsy. Brána po stranách s pískovcovým ostěním, oblouk, branka i výklenek s plastickým orámováním maltovým. V základu oblouků římsovité hlavice v základu oblouků, jinak obvod zdoben pásy s vykrojenou užší stranou. Převýšené maltové klenáky; v klenáku nad vjezdem nika. Kryto prejzy. Nad výklenkem zachována pískovcová koule na konkávně probraném soklíku, vezděná do ohradní zdi. Předmětem ochrany je brána usedlosti na příslušném pozemku.