socha sv. Jana Nepomuckého

Před hřbitovní bránou ve vsi je na robustním podstavci umístěna kamenná socha sv. Jana Nepomuckého. Podstavec čtvercového půdorysu tvoří předstupující zaoblenou patka, z níž vyrůstá čtyřboký, nahoře a dole se konkávně rozšiřující dřík. Na zadní straně dříku vystupuje heraldická reliéfní kartuše dekorovaná zavíjeným ornamentem a rozvilinami. Dřík je ukončen římsovou hlavicí dole profilovanou mohutným výžlabkem a nahoře tvarovanou do nízkého komolého jehlanu, do jehož vrcholu je osazena skulptura světce. Figura v podživotní velikosti obvyklého ikonografického typu třímá v dynamickém kontrapostu krucifix, k němuž se sklání. Světec je oděn do charakteristického kněžského šatu tvořeného klerikou, rochetou a almucí, který je modelován do výrazného zřasení. Hlava světce má tvář lemovanou kadeřavými vlasy zčásti krytými vysokým biretem a plnovousem.