socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové podstavě (sesazené díly spojené kramlemi) umístěn hranolový sokl s profilovanou patkou a profilovanou krycí deskou. Na čelní straně před podstavou jeden žulový stupeň. Boky soklu s vpadlými zrcadly jsou členěny ondřejským křížem, kromě čelní strany. Na čelní straně v dolní polovině špatně čitelný nápis, v horní polovině zatmelený otvor po osazení kovového ramínka, které se nedochovalo. Na krycí desce osazen nižší odstupňovaný soklík s datací 1790 na čelní straně, na něm na plintu socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti v tradičním ikonografickém pojetí. Socha v mírném kontrapostu s nepatrně nakročenou pravou nohou. Na předloktí levé ruky drží krucifix, spodní část kříže přidržuje pravou rukou. Socha je pískovcová (jemnozrnný pískovec), sokl včetně podstavy žulový. Na povrchu sochy se nacházejí zbytky nátěrů. Socha měla pravděpodobně kolem hlavy svatozář.