kaplička sv. Františka Xaverského

Kaple sv. Františka Xaverského, situovaná nad čtvercovou studánkou, je vystavěna na obdélném půdorysu s pravoúhlým závěrem a zkosenými oblými nárožími. Fasádu člení pilastry s římsovou hlavicí, navazující na průběžnou římsu. V ose průčelí je umístěn obloukově zaklenutý vchod s profilovanou šambránou a klenákem ve vrcholu. Nad kordonovou římsou se nachází letopočet MDCCXXVII. Kaple je zastřešena sedlovou střechou s trojúhelníkovým štítem, dekorovaným v ose průčelí kruhovou vpadlinou s profilovanou šambránou. Vnitřní prostor kaple je zaklenutý valenou klenbou, stěny jsou po stranách prolomeny půlkruhově zaklenutými nikami se sochami na podnožích. V pozadí se nachází mělký, půlkruhově zaklenutý výklenek s obrazem sv. Františka. Ve vrcholu štítu je umístěn latinský kříž.