kříž

Pískovcový krucifix postavený při komunikaci ve střední části obce, orientován k J. Umístěn je na pěti pískovcových stupních na nichž stojí podstavec skládající se z hranolové patky s profilovanou ubíhající horní římsou. Na přední straně patky v obdélné kartuši nápis: Kterýžro hříchy naše na svém/těle wnesl na dřevo aby/chom hříchům zemřana sprawedlno/sti živi byli k cti. (?) 2. 24: Vedle patek leží vodorovně dva pískovcové sloupky z původního ohražení. Dřík je bohatě zdoben a zlacen, v dolní části po stranách voluty mezi nimiž zlacené ratolesti. Ve středu dříku zlacený výjev Panny Marie v kasulovém orámování. Korunní římsa se dvěma putti a beránkem zvlněna a výrazně profilována. Na podstavci umístěn pískovcový kříž s tělem Krista a s trojlaločným ukončením ramen kříže.