poklona sv. Mikuláše

Poklona sv. Mikuláše stojí na konci ulice Sokolské při severozápadním okraji obce. Vysoká stavba obdélného půdorysu s trojúhelníkovým probíraným štítem. Průčelní stěna je členěna nárožními pilastry se soklovou patkou, a s římsovou hlavicí, která je součástí průběžné profilované podstřešní římsy, chráněné bobrovkou. Průčelní stěna je na osu prolomena segmentově zaklenutou nikou, v níž je umístěna desková olejomalba s vyobrazdním sv. Mikuláše. Nika je chráněna novodobou provlékanou mříží. Stavba je završena trojúhelníkovým probíraným štítem, z jehož zkoseného vrcholu vyrůstá čtyřboký nástavec zastřešeny? čtyřbokou stříškou, v jejímž vrcholu je osazen železný jetelový kříž. Zadní strana je členěna nárožními pilastry a segmentovou římsou.