městský dům

Patrový dům okapové orientace se sedlovou střechou krytou taškami esovkami. Přízemí i patro čtyřosé, fasáda s profilovanou korunní a patrovou římsou, okolo oken jednoduché ploché šambrány, omítky hladké. Okna v patře a v přízemí vlevo (2 krajní osy) jsou šestitabulková, dvoukřídlá, otvíravá, osazená za špaletu. V třetí ose zprava osazeno malé čtvercové okénko. Zcela vlevo vrata do síně, trojdílná s širší střední částí. Dvorní průčelí má vpravo obdélný vstup do mázhausu; zděné ostění s trámkovou zárubní. Vlevo ještě jeden pravoúhlý vstup s omítnutým ostěním. V patře vpravo obdélný vstup na pavlač; zděné ostění. Do patra ústí 2 různě velká obdélná okna se zděným ostěním. Podlahu pavlače nesou dřevěné trámové konzoly; zábradlí prkenné; shora pavlač kryje pultová stříška. Ve dvoře ještě další křídlo s pultovou střechou, omítky hladké. V přízemí malé pravoúhlé okno. V 1. a 2. patře zhruba čtvercové okno s omítnutým ostěním.