sýpka

Dvoupodlažní zděná kamenná hospodářská stavba, krytá sedlovou střechou (tašky bobrovky). Ve spodním podlaží je mírně zapuštěný sklep s valenou klenbou, přístupný z východního štítového průčelí. Vstup do sklepa v minulosti chránila tzv. šíje, po její levé straně stoupalo schodiště z kamenných desek na kamenný peron před vstupem do horního podlaží sýpky (šíje včetně schodiště odstraněna). Horní vstup má formu zapuštěné šíje, v jeho sousedství jsou větrací otvory, nad nimi nika pro sošku. Krov tvoří nosná konstrukce již odstraněného lepence, která má pod hambalky nosnou vaznici. U vstupu do sklepa bývaly osazeny truhlářsky náročně provedené klasicistní dveře s motivem růžice a sluníčka (údajně zničeny červotočem).