městský dům

Řadový dům situovaný v severní části východní fronty ulice. Půdorys domu obdélný s delší stranou ve směru V-Z; 2 nadzemní podlaží a sklepy (?). Z fasáda – sokl lehce předsazený a hladce omítnutý. Korunní římsa není. Omítky hrubé; při nárožích hladké pásy spojené pod římsou. Lichoběžný štít zděný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře ukončený pod krytinou; před čelo mírně přetažené střešní plochy s prkenným obložením; omítka hrubé; po obvodě hladký pás; v ose vstupní otvor se segmentovým záklenkem; trámková omítnutá zárubeň; hladká pasparta; po stranách šikmo položené oválné okénko se zděným ostěním. Vlevo do přízemí půlelipticky ukončený vstup; zděné ostění s hladkou paspartou a plochými pásky v patách záklenku; vpravo široký vjezd s vodorovným nadpražím; zděné ostění provází hladká pasparta. V patře symetricky 2 na výšku lehce obdélná okna; ostění omítnuté s hladkou paspartou. V fasáda (dvorní) – římsa není. Omítky štukové a bez členění. čelo trojúhelného štítu bedněné ze svisle kladených prken; nad krytinu nevystupuje; v ose na výšku obdélné okno. S fasáda – obrací se dvora sousedního domu; po celé délce volná. Sokl není. Místo římsy nepatrně přetažená krytina. Omítky hrubé; při pravém nároží hladký pás. Ve zdivu patrný lomový kámen a cihly. V levé části v úrovni mezipatra (?) čtvercové okénko s omítnutým ostěním.