městský dům

Jednopatrový řadový zděný omítaný dům o 3 okenních osách s nižší sedlovou podélnou střechou, krytou alukrytem. Stojí na hluboké parcele s dvorem. Na západní a jižní straně dvora v pravém úhlu navazují jednopatrová křídla, na východě je dvůr ohraničený vyšší zdí. Uliční fasáda hladká, rámovaná lizénovým rámem. V levé ose přízemí situován polokruhem zaklenutý portál, vrchol jeho archivolty zdobí okřídlená hlavička andílka, na pilířích i ve cviklech jsou vrtulové růžice, celek stíní renesanční splávková římsa. V pravé části přízemí dvojice sdružených oken s lištovou šambránou, podtržená společnou střídmě profilovanou římsou. Okna v patře, vpravo opět do dvojice sdružena, v omítnutém ostění s lištovou šambránou. Korunní římsa středně výrazná, střídmě profilovaná. Dvorní fasády všude hladké, bez členění. Do průjezdu široký portál s omítnutým ostěním a cca půlkruhovým záklenkem, v patře probíhá pavlač s dřevěným zábradlím a subtilními profilovanými sloupky, podepírajícími korunní římsu. V patře vpravo vstup na pavlač s půlkruhovým záklenkem, vlevo obdélné okno v omítnutém ostění se šambránou. Do dvora vpravo vybíhá západní jednopatrové křídlo zastřešené pultem (alukryt), v severní části křídla na dvorní straně připojen o podlaží nižší obdélný přístavek zakončený terasou, na který přechází z dvorní fasády domu otevřená pavlač s dřevěným zábradlím. V jižní části křídla opěrný pilíř s šikmým čelem, vystavěný z kvádrů. Jižní křídlo kolmo navazuje na západní - patrové trojosé, kryté sedlovou střechou s valbou, krytina alukryt. Fasády křídel hladké, okna obdélná v šambránách.