kamenný kříž

Kamenný kříž je situován na návsi v obci. Na obdélné podnoži stojí hranolový odstupňovaný sokl, rozšířený ve spodní části bočními volutovými křídly, zdobenými dekorem mušle a píšťal. Na podnoži je v rytém rámu letopočet 1870, nad ním na přední straně soklu v pravoúhlé vpadlině plastický reliéf kartuše s minuskulním nápisem: V / stářý / 1767 / přenesen / 1870. Sokl je ukončen profilovanou římsou, nad níž stojí kamenný pylon s vpadlými pravoúhlými rámy. Na přední straně je zobrazen plastický reliéf trnové koruny a kalicha, na bočních stranách mučednické nástroje. V horní části pylon dekorují reliéfy pletence a nad nimi kompozitní hlavice, na kterou dosedá patka kříže s korpusem. Břevna vlastního kříže jsou zakončena ve tvaru liliového květu. Kristovo tělo s téměř neprověšenými pažemi spočívá na kříži zahalené v rozevláté bederní roušce, stažené u pravého boku. Hlava je skloněná k pravému rameni. Nahoře je připevněn nápisový štítek s písmeny I N / R I.