obytný dům Jany a Jana Brummelových

Dům je situován na severní straně Husovy třídy (hlavní průčelí je orientováno k jihu). Původně ukončoval souvislou zástavbu při nároží s ulicí U Škodovky. K domu původně přiléhal na západní a severní straně dvůr s ohradní zdí, která navazovala na hlavní průčelí do Husovy tř. a pokračovala při ulici U Škodovky. Dnes zůstal jen malý dvorek při severním průčelí, plocha západně od domu není využita. Dům obdélníkového půdorysu sestává ze dvou částí. Východní trojtraktová část vznikla adaptací staršího jednopatrového řadového domu se sedlovou střechou, je podsklepená, zatímco západní dvoupatrová část o dvou traktech s plochou střechou je nepodsklepená, byla přistavěna na konci 20. let. Průčelí jsou moderní, jednoduchá, hladká. Pravá část uliční fasády je symetrická o sedmi osách, krajní dvě okna sdružená. Uprostřed je v přízemí výrazný portál, nad ním v šíři tří okenních os balkon se zděným nečleněným zábradlím. Okna 1. patra jsou propojena vodorovným pásem, provedeným původně v tmavším barevném odstínu. Nad okapní římsou vysoká atika zakrývá sedlovou střechu a je ukončena římsou. Levá část uličního průčelí je rozčleněna pouze jedním v ose umístěným velkým oknem v 1.patře a dvěma menšími okny ve 2.patře. Sokl, který původně lemoval celé uliční průčelí, byl při opravě v levé části zrušen. V západním průčelí jsou v přízemí 3 velká okna místo původních garážových vrat, v 1.patře v pravé části při nároží balkon se zděným zábradlím, nad ním tenká železobetonová konzolová deska. Vlevo je větší a malé obdélníkové okno do ložnice. Severní dvorní průčelí je u starší části domu, zakryté sedlovou střechou se dvěma vikýři, částečně změněno – některá okna zazděna nebo zmenšena, zasklená pavlač zrušena. U novější přístavby je střecha plochá, průčelí rozčleněno třemi okny různých velikostí v 1. a 2.patře.