městský dům U Anděla

Řadový zděný omítaný třípatrový dům o třech okenních osách, v prostřední ose okna zdvojena. Ve střední části 1. a 2. patra balkon s kovaným zábradlím. Střední část přerůstá výrazně vyloženou korunní římsu rozeklaným atikovým štítem silně křivkového tvaru, v ploše štítu štuková reliéfní postava žehnajícího Anděla Strážce. Fasáda je v bočních částech v 1. a 2. patře pokryta bleděmodrým keramickým obkladem, plochy kolem oken 3. patra vyplňují plošně cítěné štukové rozviliny s bobulovými plody, secesního typu. Podobné rozviliny ve štuku i nad zdvojeným oknem 2. patra, pod balkonem u tohoto okna, po stranách obou bočních oken 1. patra, také v mělce vpadlých suprafenestrách těchto oken ve tvaru trojlistu. Boční okna 2. patra opatřena šambránami, dole s barokizujícími kapkami, nahoře záclonovitého tvaru na způsob pozdní gotiky.