městský dům

Zcela podsklepený rohový dům o 2 NP stojí na půdorysu přibližně písmene L. Průčelí směrem do Solní ulice je o 9 okenních osách ve všech patrech. V 1. a 2. NP jsou čtyřkřídlá dřevěná okna s vodorovným pevným poutcem. V přízemí jsou místo oken obdélné(na výšku) dřevěné obchodní výkladce, přičemž v obou krajních osách a uprostřed jsou dveře. Fasáda parteru je členěna podélným pásováním. Nad výkladci probíhá široký vlys, sloužící jako reklamní pole. Nad ním probíhá profilovaná kordonová římsa. Podokenní římsy probíhají v celé délce průčelí. V 1. NP jsou okna orámována šambránami s profilovanou suprafenestrou nesenou na konzolách zdobených rostlinným dekorem. Pod okny probíhá průběžná profilovaná římsa. Okna v 2. NP jsou orámována jednoduchou paspartou s lištou. Průčelí ukončuje konzolová římsa. Střechy jsou sedlové (z bobrovek) s volskými oky. Fasáda 1. a 2. NP je členěna plastickým kvádrováním. Průčelí do Dominikánské ulice je řešeno obdobně, je však o 10 okenních osách. Uprostřed dvě sdružená okna v obou NP. V přízemí v ose průčelí umístěny dvoukřídlé novodobé nehodnotné dveře. Nad nimi, v prostoru nadokenní římsy, umístěno staré domovní znamení. V interiéru domu barokní pískovcová socha sv. Anny Samotřetí.