socha sv. Jana Nepomuckého

Plastika je narozdíl od podstavce provedena v jednoduchém lidovém stylu. Na pískovcovém stupni stojí hranolovitý z čelní strany konkávně rozšířený sokl. Na jeho patě čteme pod reliéfně orámovaným polem tesaný nápis: „Errichtet von Johann Bergmann / Steinmetzermeister im Pankraz / im Jahre 1797.“. Na sokl navazuje dřík se vzdutým čelem lemovaným ve spodní části volutami. Přední strana dříku nese reliéf svržení sv. Jana Nepomuckého z mostu a motiv jazyka mezi ratolestmi. Podstavec zakončuje nástavec s profilovanou římsou a zbytkem zdobného kovaného ramene lucerny. Na něm spočívá pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Prostovlasý světec oděný v kanovnickém rouše drží v pravé ruce kvadrátek. Vztyčená světcova levice je z části uražena.