zvonice

Roubená zvonička nad čtvercovým půdorysem, na nízké kamenné spárované podezdívce, stojí uprostřed návsi. Střecha vysoká jehlancová bedněná prkny. Při zvonici starý vzrostlý jilm. Roubená hranolová stavbička na kamenné podezdívce, vnitřní prostor přístupný obdélným dveřním otvorem s nadpražní dřevenou profilovanou římsou. Dveře svlakové prkenné jednokřídlé. Nárožní vazby na zámek. V ostatních stěnách po jednom malém čtvercovém větracím otvoru. Hranolovitá hmota nese střechu tvaru vysokého jehlanu ze střídavě kladených prken. Uvnitř je konstrukce procházející stavbou po její výšce dvěma sloupky, které vyčnívají nad střechu. Mezi nimi je zavěšen zvonek, chráněný drobnou stanovou plechovou stříškou s hrotnicí.