městský dům

Přízemní dům je vybudovaný na půdorysu ve tvaru písmene L, podélně orientovaný při uliční čáře, obsahující vpravo obytnou a vlevo hospodářskou část ( patrový špýchar ) , oddělené středovým průjezdem - vše pod jednou střechou mansardového typu , s hřebenem souběžným s ulicí. Mansardová střecha je kryta taškami bobrovkami. Na obytnou část směrem do dvora navazuje další obytné křídlo, střecha nad dvorním křídlem přechází nad štítem do předsazené valby. Všechny obytné prostory jsou dnes již plochostropé, střední část, původně s černou kuchyní, bývala zaklenutá. Sklepy, které se nacházejí pod podstatnou částí obytného domu, pocházejí z období pozdně středověké zástavby města. Hospodářská část, patrový špýchar, se zachovala v podobě jen málo změněné, a to včetně archaického horního stropu ze štípaných trámů. Průjezd je otevřen do ulice i do dvora širokým obloukem a hrubým záklopovým stropem. Fasáda do ulice je hladká, omítky vápenné.Obytná část do ulice opatřena dvojicí novodobých zvětšených oken, dvě okna jsou rovněž na boční straně.Směrem do dvora je na štítové straně v přízemí jedno novodobé okno, v podkroví dvě malá dělená okénka.Suterén osvětluje drobné novodobé okénko, stejné je i z boční strany.Zde rovněž vstup. Na přístavku vloženém mezi obě křídla, krytém pultovou střechou, z jižní strany vstup do suterénu větší čtvercové okno přízemí, z východní vstup do přízemí. Dodnes jsou dochována dvě původní obdélná okénka se šikmými špaletami a překladem z plochého kameneUmístěna jsou v obou patrech nad sebou ve střední ose komorového bloku, horní okénko je v líci zaslepeno a přeomítnuto. Průjezd otevřen do ulice i dvora širokým obloukem, překrytý trámovým překladem a hrubým záklopovým stropem.Fasáda objektu do ulice hladká, omítky vápenné. Boční průčelí k sousedovi hrubě omítané. Ve výši hlavní římsy do ulice mělký fabion.Nad dvorním křídlem střecha přechází nad štítem do valby poměrně dosti předsazené.Krov z přelomu 18. a 19. století, novodobě z větší části obnoven.