lázeňský dům Kladno

Čtyřpatrový dům v řadové zástavbě. Páté patro v obytném podkroví, ve velkém uličním vikýři. Průčelí pětiosé, poměrně úzké na svou výšku. Přízemí má v levé části obloukový vchod s železnými kovanými dveřmi s reliéfními rozvilinami, palmetami, mořskými vlnami, střapci. Vchod flankován kanelovanými pilastry s korintskými hlavicemi. Vpravo od vchodu velké a široké obloukové okno v šíři zbývající plochy přízemí. Okna 1. NP oblouková, těsně u sebe, oddělená jen úzkými pásy zdiva s představenými sloupky, s klenákem. Ve cviklech reliéfní rozviliny. Balkon v šíři celého 1. patra, obdélného půdorysu, zábradlí zděné, prolamované, s přetínanými motivy. Okna 2. NP obdélná se zaoblenými rohy, oddělená rovněž širokými pásy s pilastry. Balkon podobného typu, s kovanými rozvilinami v zábradlí, nesený konzolami. Okna 3. NP se záklenkem sedlového tvaru, flankována štíhlými sloupky, balkon podobného typu na konzolách. Korunní římsa na konzolách, profilovaná. Štít v rizalitu dvouetážový. Spodní část se 3 okny, s členěním mezi okny pilastry. Ve střední ose nahoře nástavec - v ploše (obdélný, festonový rám, pod ním ve štuku nápis ANNO MD CCCVC, nahoře trojúhelníkový fronton). Po bocích nástavce dva trojúhelníkové frontony.