kaple sv. Vojtěcha

Volně stojící zděná, omítaná stavba čtvercového půdorysu, vystavěná nad pramenem, se sedlovou střechou, krytou taškami bobrovkami, na jejímž hřebeni šestiboká sanktusová věžička s jehlancovou střechou, pobitou plechem. Stěny členěny čtveřicemi lisen, nad nimi se hlavní fabionová římsa zalamuje tak, že působí dojmem hlavic pilastrů. Z boků po 1 kasulovém okně, v průčelí kamenný obdélný portálek s ušima a kapkami, rámovaný lištou stejně jako hlavní klenák s křížem. V nadpraží vytesán letopočet 1830. Štít nad vstupním průčelím plochý, ze stran 2 x konkávně vykrojený a vlnovitě zakončený, s plochým orámováním. V něm obdélné osmitabulkové okno v líci. Vzadu hladký štít. Uprostřed podlahy čtvercový otvor studánky s dřevěným poklopem.