socha Krista Trpitele

V obci za potokem před čp. 16, stojí na nepravidelném, přes 1 m vysokém pilířku socha sedícího Krista Trpitele, vysoká přibližně 70 cm. Na stupni zapadlém do země hranolový kamenný podstavec s vyrytým letopočtem 1690 na přední straně. Podstavec bez krycí desky přechází v mírně se zužující obeliskový útvar s hranami zaoblenými. Na horní zakulacený konec nasazena hlavice tvaru obráceného komolého jehlanu s obdélnou krycí deskou. Na ní umístěna soška Krista Trpitele v ikonograficky ustálené pozici: Kristus přioděný bederní rouškou sedí na hranolovitém balvanu, pravou rukou, opřenou loktem o koleno, podpírá klesající hlavu s trnovou korunou, dlaň levice na levém koleni. Osa těla esovitě prohnuta. v r. 2014 socha odcizena!!!