zájezdní hostinec

Bývalý zájezdní hostinec stojí u státní silnice Praha - Čáslav, v místní části zvané Netřeba. Areál hostince s hospodářským dvorem se rozkládá na lichoběžníkovém půdoryse s osami vedenými ve směru SV/JZ a SZ/JV. Průčelí areálu tvoří hostinec, umístěný na JZ straně, který je podélně orientovaný k silnici. SZ stranu dvora uzavírá přízemní hospodářská budova I. Odvrácenou SV stranu dvora ohraničuje hospodářská budova II, na kterou navazuje další budova krytá pultovou střechou a JV stranu uzavírá ohradní zeď s vjezdem a novodobá utilitární plechová stavba. Další menší přístavky a plechové objekty stojí uvnitř dvora. Hlavní brána od silnice dnes již neexistuje, zadní brána je vložená mezi hospodářské stavby. Předmětem ochrany je hostinec, hospodářské stavby I. a II, ohradní zeď s branou a st.p. 93.