dům

Patrový dům č.p. 191 je součástí řady domů ležících na západní straně ulice U Zeleného stromu v jihozápadní části památkové zóny. Hlavní východní fasáda je členěna do sedmi os. Přízemí je zdobeno bosáží a je členěno sedmi obdélnými v horní části půlkulatě zakončenými otvory. Krajní tři osy jsou tvořeny výkladci, prostřední čtvrtou osou je mírně předsunutý rizalit, ve kterém jsou zasazeny vstupní dveře. Výkladce zasazené dovnitř jsou dvoutabulové, členěné na obdélnou a půlkulatou část. Vstupní dveře jsou osazeny do špalety, obdélné rámové s prosklenými výplněmi v horní částí a proskleným půlkulatým nadsvětlíkem. Přízemí a první patro odděluje jednoduše profilovaná kordonová římsa. Parapetní římsa je průběžná a společná pro všechna okna v patře. Obě římsy jsou přerušeny v části rizalitu, kde je na dvou konzolách umístěn balkon s železným zábradlím. Na balkon vedly dveře, dnes nahrazeny oknem, pod nímž je dřevěná obdélná výplň, imitující původní vzhled dveří. Nad ním je na dvou konzolách umístěn segmentově zakončený fronton. Kolem okna rizalitu (původně dveří), které je osazeno v líci, je jednoduše profilovaná šambrána. Okna jsou obdélná s poutcem osazena do mělké špalety čtyřkřídlá čtyřtabulková s jednoduchou profilovanou šambránou; nad okny je na dvou konzolách umístěn trojúhelně zakončený fronton. Patrová profilovaná římsa je průběžná, na ní jsou zároveň umístěny i parapetní římsy podpírané drobnými konzolami. Střecha je sedlová, nově krytá eternitovými šablonami.