venkovský dům

Štítově orientovaný objekt s hloubkovým hospodářským traktem. Objekt je kryt sedlovou střechou s pálenou keramickou taškou (bobrovka). Před domem je malá předzahrádka ohraničená podezdívkou (kámen, a cihly) a kovovým oplocením. Hlavní uliční průčelí prolamuje dvojice dvoukřídlých oken osazených v líci fasády, členěných do T. Trojúhelníkový štít prolamuje 1 obdélníkové větrací okno. Otvory jsou lemovány hladkou bílou šambránou. Nároží lemují hladké bílé lizény, stejně tak je oddělen i štít od plochy přízemí. Za obytnou částí navazuje hloubkový hospodářský trakt, který je zalomen do tvaru L a uzavírá tak dvůr, který má tvar rozšiřujícího se klínu. Na hlavní uliční průčelí zleva navazují užší dřevěná vrata.