železárna

1) správní budova čp. 77 2) budova železáren, později mlýn 3) bývalá olejna se skladištěm 4) hospodářský objekt 5) ohrazení 6) koryto původního náhonu 7) zahrada Areál železářské huti stojí při severním okraji obce na východním břehu Panského rybníka, vlevo od silnice směrem do Vrčeně. Plocha areálu je zhruba obdélná, s delší osou probíhající ve směru sever-jih, na ní stojí objekty bývalé železárny: na jižní straně bývalá správní budova čp. 77 (1), severně od ní bývalá zahrada (7), za ní dále k severu navazuje objekt bývalé olejny se skladištěm (3) a severovýchodně od něj hospodářský objekt (4). Na severní straně areálu stojí budova bývalé železárny, později upravená na mlýn (2). Východně od býv. mlýna prochází dnes zatrubněný náhon (6) bývalé železárny. Areál je na západní straně k Panskému rybníku a na východní straně směrem ke komunikaci vymezen ohradní zdí (5), vyzděnou převážně ze struskových tvárnic.