centrální kříž

Pískovcový křiž pocházející z novopacké dílny sochaře a řezbaře Antonína Suchardy byl vztyčen na obecni náklady roku 1893 v centrální časti hřbitova, který se nachází jihozápadně od obce. Sokl podstavce spočívá na třech širokých kamenných stupních. Na přední straně horního stupně se nachází signatura: „Ant. Sucharda / v N. Pace.“. Na jižní straně soklu je umístěn tesaný nápis: „Přichází hodina, / v kteroužto všichni, / kteří v hrobích jsou, /uslyší hlas Syna Božího / a živi budou.“. Na severní straně nalezneme nápis s dataci: „Zřízeno / z nakladu / obce Bílé / při zakládáni / hřbitova tohoto / léta Páně / 1893.“. Na sokl navazuje dřík se segmentovými výklenky po stranách. Ve výklenku na východní straně je umístěna plastika Panny Marie Immaculaty, jež stoji na časti zeměkoule obtočené hadem. Na jižní boční straně vidíme v nice drobnou plastiku sv. Anny vyučující Pannu Marii a na severní straně plastiku sv. Václava. Na dřík navazuje jehlancově zakončený nástavec s nápisovými deskami vsazenými do lomených oblouků. Na jižní straně nalezneme tesaný text: „Zde jsme / o Pane, / hlasu / Tvého / čekajíce!“. Na zapadni straně je umístěný nápis: „Kdo / věří ve mne, / byl také / umřel, / živ bude.“. Na východní straně se nachází nápis: „Já / jsem / vzkříšení / a / život.“. A na severní straně je situován nápis: „Každý, / kdo jest živ / a / věří ve mne, / neumře / na věky.“. Nejvyšší část kříže tvoří kamenný krucifix s korpusem ukřižovaného Krista a páskou s titulaturou: „I.N.R.I.“.