lázně

1/ lázeňský dům čp. 70 2/ lázeňská kolonáda s nárožním pavilonem 3/ park Lázeňský komplex tzv. klimatických lázní se železitým pramenem sv. Vintíře a výbornou slatinou, která byla v hojné míře využívána k léčení horních cest dýchacích, revmatismu a kožních nemocí. Areál několika lázeňských budov je umístěn v poklidném lázeňském parku, rozkládajícím se východně od komunikace Skašov – Letiny. V centru areálu novorenesanční budova léčebny čp. 70 s přízemní prosklenou kolonádou a nárožním altánem. V jižní části parku stojí lázeňská budova čp. 68 (objekt není KP, leží v prostředí KP). Prostor bývalého barokního zámku čp. 50, demolovaného v 80. letech 20. století, je dnes zarostlý zelení, stojí pouze novější severní přístavek jídelny (objekt není KP, leží v prostředí KP).