sousoší sv. Rodiny na sloupu

Na nízké kamenné podestě spočívá čtyřboký sokl. Širší kvádrová základna přes zvonovnici přechází v užší vysoký hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Ze soklu vyrůstá čtyřboký směrem vzhůru se zužující pylon, ukončený volutovou hlavicí a profilovanou římsou. Čelní strana pylonu v horní části nese reliéfně provedený symbol Boží prozřetelnosti (oko v trojúhelníku s paprsčitou gloriolou v oblacích) a v ose nad ním oválnou kartuši s rokajovým rámem (bez nápisu). Stěny pilíře člení ryté rámy a ve spodní části mělké niky, osazené postavami čtyř evangelistů provedených v hlubokém reliéfu: na přední straně sv. Jan s orlem, na zadní straně sv. Marek se lvem, zleva sv. Lukáš s býkem, zprava sv. Matouš s andělem. Na vrcholu pilíře je osazeno sousoší sv. Rodiny – Panny Marie, dítěte Ježíše a sv. Josefa v podživotní velikosti. Vlevo Panna Marie v dlouhém splývavém rouchu a s hlavou krytou rouškou, pravou rukou opřenou v bok si přidržuje lem roucha, spuštěnou levici vztahuje k dítěti. Vpravo sv. Josef v levé ruce drží lilii, pravicí opakuje Mariino gesto. Uprostřed mezi nimi stojící Ježíšek v dlouhé přepásané říze, levé koleno mírně vytlačeno, obě ruce pozvedá směrem k rodičům. Figury Marie a Josefa stojí v mírném kontrapostu, jejich postavy i hlavy jsou natočeny směrem k dítěti, k němuž směřují také pohledy jejich tváří. Na čelní straně soklu novodobý česky psaný majuskulní nápis: KE CTI JEŽÍŠE / MARIE JOSEFA / DAL POSTAVITI / TENTO SLOUP / DANIEL FISCHER / BARBORA JEHO MANŽELKA / ROKU 1718 //. Podle původního ev. listu se na soklu dříve nacházely též nápisy: RENOVATVM 1777, opraveno L. P. 1954.