kaplička se sochou blah. Jana Sarkandra

V západní části obce na návsi v parku mezi vzrostlými stromy umístěna kaplička se zvonicí tvaru čtyřboké pilířové vížky, se vstupem od jihozápadu pravoúhlým portálkem dřevěnými jednokřídlými rámovými dveřmi, opatřenými železnou novodobou mříží, nad vchodem s malým segmentovým výklenkem na sošku. Spodní část stavby je řešena bez architektonického členění fasád, na jednoduchý sokl navazují hladké stěny, ukončené vyloženou římsou, nad kterou je vystavěno užší čtyřboké zvonicové, převážně dřevěné patro, otevřené do všech čtyř stran okny s dřevěnými venkovními žaluziemi. Stanová střecha, krytá plechem, je završená makovicí a křížkem. Kaplička z průběhu 19. století byla zbudována pro umístění starší barokní sochy blah. Jana Sarkandra a plnila též funkci zvoničky.